Konsentrere seg om èn ting..

Det er ikke lett for meg å konsentrere meg om én ting om gangen!
Har alltid hatt det sånn: mange baller i lufta.. slett ikke alle kommer ned, eller hvis de kommer ned så havner de ikke der de skal.

Hvor vil jeg med dette?
Nå er jeg inne i sosiale-medier-fasen, og da! er det mange mange ting å konsentrere seg om.. Men heter det å «konsentrere seg om mange ting» egentlig? Konsentrerer man seg når man ikke kan samle seg om én ting om gangen?

Sånn som meg; jeg vil gjerne være flink til å skrive, til å lage blogg, til å legge ut bilder, til å gjøre noe slik at jeg blir kjent…. You name it. Det er et håpløst prosjekt, antakelig. Og nå er jeg så gammel at jeg burde vite bedre!

For «hundre år siden» lagde jeg min egen nettside. Ja, faktisk! i 1997 må det ha vært. Det var gratis på noe som het tripod.com. Antakelig var det vi i dag kaller en blogg 🙂 Jeg lærte det av eldste sønnen min som da var 14 år. De hadde om dette i et prosjekt på skolen, og jeg – som syntes internett var et genialt medium – kastet meg på for å lære. I intensive to uker satt jeg med nettsiden/bloggen min. Den ble ganske fin, husker jeg. Svart bunn – moderne! – og med svart/hvitt bilder som jeg hadde scannet. Det var litt tungvint i den tiden.. ikke digitalkamera, selvom vi var en av de første som hadde det nyeste som regel. Mannen min var ganske nysgjerrig og ivrig på alt av ny teknologi som han kunne prøve.
Men tilbake til min nettside; data’n kræsja… vanlig på den tiden. Liten kapasitet, det tok jo evigheter å laste opp/ned ting og tang. Ikke var det så mange jeg kunne dele denne siden med heller – før Facebook og Twitters tid, selvfølgelig. Folk hadde jo knapt nok mail, og hvis de hadde det så sjekket de den ikke… Dét var gamle dager det! Men obs! det er bare 13 år siden 🙂

Jeg opprettet Facebookprofil for snart 4 år siden, min første Twitterprofil for snart 1 år siden, og denne bloggen omtrent på samme tid. Riktignok har jeg vært inne og hatt en nettside via et firma. Skrevet bloggposter i forbindelse med en annen jobb, og hatt egen (ikke operativ) nettside i 3 år.
I løpet av høsten i fjor fikk jeg endelig ordnet meg en operativ nettside til mitt nystartede firma Alven, og nå etter nyttår har jeg lagd en ny fagblogg til nettsiden, pluss opprettet enda en Twitterprofil til den nye fagbloggen.

Når jeg skriver det slik som ovenfor kan jeg kanskje bli litt imponert av meg selv, men det viktigste nå er jo å drive mitt nystartede firma; Ressurs – og kvalitetsveiledning for barnehager, allikevel surfer jeg rundt på nettet og finner stadig noen som jeg blir imponert over og bittelitt misunnelig på, fordi de er så flinke!

Jeg må nok hele livet jobbe med dette å avgrense meg for å bli flink til noe.. vanskelig øvelse, men øvelse gjør mester! Det er en trøst 🙂

Og NÅ kommer jeg til saken….
av mange jeg beundrer, som jeg blir begeistret av og litt misunnelig på…
se på denne nydelige fotobloggen som jeg kom over, som Elin Sire har!!!!
WOW og atter WOW!

Reklamer

1 kommentar

Filed under Filosofi

One response to “Konsentrere seg om èn ting..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s